Program - Våren 2021 - Enskede-Årsta Hembygdsförening

OBS! På grund av Coronapandemin har styrelsen beslutat att ställa in alla planerade aktiviteter i nedanstående vårprogram för att inte bidraga till ökad smittspridning i samhället. 

Vår förhoppning är att situationen har förbättrats till hösten i och med att en stor del av befolkningen bör vara vaccinerad vid den tiden. Vi planerar att flytta fram de flesta aktiviteterna nedan till hösten och kommer att meddela nya tider för dessa i samband med att höstprogrammet lagts fast. 

Vi planerar en alternativ aktivitet under våren, eventuellt en ny Tipspromenad, och mera detaljer om denna meddelas senare under våren.

Lördagen den 20 februari, kl. 11.00  - INSTÄLLT

Hammarbyhöjden - Den vita staden
Guidad visning av stadsdelen Hammarbyhöjden med Maj Sandin.

Vi börjar i trakten där Blåsut svingård låg och promenerar sedan genom Hammarbyhöjden, förbi barnrikehus och andra intressanta platser. Vi får också höra om några av forskarna bakom gatunamnen och avrättningsplatsen m.m. Vandringen slutar vid Skärmarbrinks tunnelbanestation. 

Samling vid Blåsuts tunnelbanestation öster om gångtunneln. 

Onsdagen den 17 mars, kl. 15.00  - INSTÄLLT

Årstafältet

Mats Nordin, byggledare för Årstafältets exploatering, informerar om pågående drift på Årstafältet och ger samtidigt information om hur planerna ser ut framöver. 

Samling på fd Årstalänken och vid inkörsportarna till arbetsområdet. 

Lördagen den 17 april, kl. 11.00  - INSTÄLLT 

Skogskyrkogården

Guidad vandring med Maj Sandin. Vandringen går runtom begravningsplatsen till alla kapell. Vi får höra om hur arkitekterna tänkt med landskapet och kapellen m.m. Vi kommer också vandra på den Gamla Dalarövägen som gick innanför murarna och höra vad som fanns här innan. Promenaden blir ca 4-5 km. 

Samling innanför kyrkogårdens norra entré från Sockenvägen. 

Lördagen den 17 april, efter vandringen av Skogskyrkogården  - INSTÄLLT

Årsmöte
Då Coronapandemin tvingat oss att enbart arrangera utomhusaktiviteter så har vi planerat att hålla årsmötet utomhus "stående" på samma sätt som 2020 för att snabbt gå igenom årsmötespunkterna inkl att välja en styrelse 2021/2022. 

Samling innanför kyrkogårdens norra entré från Sockenvägen. 

Lördagen den 22 maj, kl. 11.00  - INSTÄLLT

Affärerna på Stockholmsvägen & Folkets Hus till Folkets Park
Guidad vandring med Eva Blom och Kerstin Rehnman. Vi börjar med att berätta vilka affärsverksamheter som tidigare fanns på Stockholmsvägen 51-59. Därefter går vi vidare till platsen där Enskede Folkets Hus låg under många år och får höra mera detaljer om dess historia. Vi går sedan vidare till Svedmyraskogen för att se och höra mera om Enskede Folkets Park vilken låg där åren 1914-24. Om det vid denna tid är möjligt (pandemin) så bjuds det avslutningsvis på fika i Blomgården. 

Samling i hörnet Margaretavägen/Stockholmsvägen 59.